primavera 2018

a

a

a11 maig 2018   IX Jornada 0-6: Créixer en moviment organitzada per l’ICE de la Universitat de Girona.            

Des de l’Associació de Psicomotricistes de Girona amb col·laboració amb el grup ICE de Psicomotricitat  Núria Sidera i Montse Vallès vàrem presentar el taller: Què explica el moviment del nen.

Aquest estava composat d’un espai de pràctica psicomotriu, un temps de reflexió de la vivència i un últim apartat teòric per aprofundir sobre:  què es mou en mi del moviment de l’altre, quines funcions te l’espai de psicomotricitat, i els beneficis que en treu l’infant.

L’experiència ha estat positiva i enriquidora, a permès obrir nous contactes i ampliar la mirada dels docents i donar resposta compartint experiències del nostre treball.

 

el 5 de maig de 2018 trobada  a la UVIC  per a tots els professionals en Psicomotricitat.

Aquest any es compleixen 35 anys del començament de la formació Pràctica Psicomotriu Aucouturier amb Katty Homar i Josep Rota com a directors després de diverses promocions de Cursos d’estiu, on la Psicomotricitat amb Bernard Aucouturier i André Lapierre entre d’altres, tenia un pes important, organitzats des de ”L’Escola Municipal d’Expressió i Psicomotricitat, Carme Aymerich” dirigida per les germanes Aymerich i després per Artur Acevedo a Barcelona.

Som molts els que ens formem en aquesta apassionant professió i és en aquesta suau nostàlgia del temps que passa, els records que s’acumulen i l’experiència transformadora, en què hem cregut interessant i enriquidor, trobar-nos a través d’una Jornada per poder compartir i transmetre el nostre recorregut personal i professional.

Des de l’Associació  de Psicomotricistes de Girona s’ha participat a les meses temàtiques, amb el tema:

Acompanyant cap al canvi, amb actitud de psicomotricista

Montse Vallès presenta la seva experiència de 12 anys com a dinamitzadora de la Residencia Pla de Martís. Un projecte plantejat des d’una mirada i actitud de psicomotricista. El treball s’inicia amb l’observació de les persones, els espais, les relacions i l’entorn. La dinàmica de les diferents propostes es basa en el sistema d’actituds de la PPA. La reestructuració dels espais, el tracte proper, el plantejament d’accions ajustades als residents fa que cada espai de la residència prengui vida, traspassant el format d’una sessió, convertint  la residència en un gran espai psicomotriu, a on tots els actors pugen al carro del canvi.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s